Många elever slarvar med att ladda upp sin dator inför skoldagen. Ta ett snack mer era barn kring detta.

De som inte har redovisat sina bildanalyser gör sig beredda till på måndag. I nästa vecka påbörjas ett nytt arbetsområde.

Många har redovisat sina delstater, men de som ännu inte gjort det behöver vara beredda i början på nästa vecka. (För 7A gäller måndag).

MATEMATIK: Nu är det repetition som gäller inför provet som är fredagen den 27/11.

NO:

Kemi grupperna 72, 73 och 76:

Vi har arbetat med tre olika kapitel i Gleerups som handlar om olika fysikaliska förändringar som ändring av aggregationstillstånd (fast, flytande och gas) och olika blandningar samt eld och brand. Informerar redan nu om att prov på detta är inplanerat om två veckor och eleverna har information om aktuella sidor i Gleerups. Eleverna kommer i nästa vecka att få lektionstid till att förbereda sig.

FYSIK: 7a och 7c. Vi har pratat om värme, termometrar, termostater och värmespridning den här veckan. I nästa vecka väntar repetition inför kommande prov v. 49./Christian

TEKNIK: I nästa vecka ska kastmaskinerna vara klara och sedan avslutar vi teknikprojektet med en analysuppgift. /Christian

SO: På tisdag är det första provet på Europa. Då blir det namngeografi. Vi har gått igenom vad som kommer på provet tre gånger. På textdelens tre första sidor finns sju uppgifter som har anknytning till namngeografin. Till provet hör också delar av fyra kartor A, B, C och E. Sista delen av geografin, som redan är igång, är natur och kulturgeografi som testas i december.

MODERNA SPRÅK:

Franska: Vi har jobbat med: djur, muntliga redovisning och skrivit en blogg

Tyska:

Spanska: Vi har jobbat med sporter och vanliga verben “jugar” och “hacer. Vi har tränat också med regelbundna verben på spanska.

IDROTT:  P g a sjukdom behöver vi göra färdigt arbetsområdet “Träningsprogram till musik” de 2 första lektionerna i veckan där grupperna som slutprodukt ska lägga upp ett filmklipp i Classroom (= varje grupp måste ha med en laddad dator) samt utvärdera sitt arbete genom kamratbedömning utifrån en matris. Därefter kommer terminens sista veckor handla om lekar och spel: Badminton och sist Volleyboll. /Catharina

Musik:

Eleverna har börjat att jobba med film och musik där de har fått börja med att analysera hur musiken påverkar uppfattningen av en filmscen. Parallellt har vi startat upp bandspel där alla ska få träna på gitarr/piano samt trummor och bas.