Nästa vecka är det 7c:s tur att ha individuella hälsosamtal med Marie.

Vi går nu in i slutfasen av terminen och det är viktigt att alla eleverna håller i och jobbar på fram tills julavslutningen.

Eleverna avslutar sina bildanalyser i kommande vecka med presentationer för klasskompisarna. Några kan behöva arbeta ifatt hemma över helgen.

Vi fortsätter med  med presentationer kring delstater i USA. De har skrivit en text om en av dem och sedan kommer de att presentera den framför gruppen. Presentationen ska handla om: var den ligger, historia, natur, djuren och roliga fakta.

MATEMATIK:

Vi fortsätter med algebra och ska nu börja repetition inför provet om två veckor.

FYSIK 7A och 7C.

Den här veckan har vi arbetat med lufttryck, marktryck och vattentryck. Eleverna har fått i läxa att ta reda på om de har ett över- eller undertryck hemma och om det finns till- och frånluftsventiler. Nästa vecka ska vi arbeta med värme. /Christian

BIOLOGI:

Prov i ekologi i nästa vecka för 7B (torsdag) och 7D (fredag)

Viktiga begrepp att förstå är ekosystem, näringskedja, näringsväv och näringspyramid samt kretslopp inklusive fotosyntes och cellandning. Vidare har vi även diskuterat hållbar utveckling som t e x  källsortering och miljömärkning men också den globala uppvärmningen med fokus på växthuseffekten.

Viktiga sidor i Gleerups: a365, a5904, a8564, a6112, a4035, a9257, a5641, a9373, a6760, a2852, a8101 samt filmer a8895, a7181, a1771 och a5532.

TEKNIK:

Vi är i slutfasen av bygget med kastmaskinerna. Eleverna har arbetat engagerat i mindre grupper och snart är det dags att skriva en avslutande analys av arbetet. /Christian

SO:

Det är halvtid i Europaarbetet. Från måndag ska vi rätta arbetet. I slutet av veckan så kommer vi att arbeta med kultur- och naturgeografi.

FRANSKA: Vi har jobbat med: djur, muntliga redovisning och skrivit en blogg

SPANSKA: Vi har jobbat med mat, att beställa mat på spanska och siffor (100-1000).

IDROTT:  Eleverna jobbar just nu med att träna in en dans som de sedan ska visa upp.

MUSIK:

Eleverna fortsatta prov i musik från olika delar av världen grupp 74 kommer att ha sitt prov på onsdag nästa vecka. Vi börjar på att spela i band (bas, trummor, piano/gitarr). Vi arbetar även med film och musik där de kommer att få göra små kortfilmer att skapa musik till.