Nästa vecka är det höstlov

Vi kommer att börja med ett nytt arbetsområde, vilket betyder att man får skriva klart Ön hemma om man inte redan gjort det. LÄXA: Under lovet ska eleverna lära sig 5 nya svenska ord som de ska redovisa när de kommer tillbaka.

7A: Ett nytt arbetsområde påbörjas veckan efter lovet. LÄXA: Under lovet ska eleverna lära sig 5 nya engelska ord som de ska redovisa när de kommer tillbaka.

MATEMATIK: 7 c och d: Vi har nu kommit till området mönster. Det är tacksamt om eleverna repeterar vad vi tidigare har gått igenom då det är lätt att glömma när det ledighet….. De jobbar på bra. För de elever som tyvärr har varit sjuka är det viktigt att försöka att arbeta i kapp. Lycka till!

7A och 7B: Vi har börjat arbeta med algebra och just nu är eleverna igång med gleerups men senare kommer de även att få uppgifter i pappersform. Ett antal elever som behöver arbeta mer med grunderna i taluppfattning, för att bli säkrare, har fått ut ett häfte med diverse uppgifter som de kan jobba med både hemma och i skolan.

FYSIK: Efter lovet får 7a och 7c tillbaka sina fysikprov. Sedan ska vi prata om marktryck, vattentryck och lufttryck. /Christian

TEKNIK: Vi fortsätter med att bygga kastmaskiner. /Christian

SO: Nu är kartkunskapen avslutad och nu övergår vi till Europas geografi.

IDROTT:  Vi startar upp nytt område: rörelse till musik. Olika aktiviteter som fotbollsworkout(exempel här: https://www.youtube.com/watch?v=K_3oHQnBeig ) och rörelselekar till musikens takt. Uppgift i mindre grupper att skapa ett uppvärmningsprogram till en låt.

MUSIK:Eleverna har redovisat sina melodier på piano/gitarr. En grupp har haft prov i musik från olika delar av världen (grupp 71 och 74 kommer att ha provet efter lovet). Vi börjar efter lovet på att spela band samt arbeta med film och musik.

SLÖJD:

På trä och metallslöjden börjar flera delar till konsolen bli klara, efter lovet kommer vi börja montera den med traditionen nitning. Veckan efter lovet kommer eleverna få hem en lapp med begreppen som det kommer vara ett test på näst sista skolveckan (vecka 51). Begreppen finns även i Classroom.