Hej

Vi lärare arbetar just nu med att dokumentera elevernas kunskaper i respektive ämne. Alla undervisande lärare markerar på vilken nivå eleverna befinner sig på just nu. Detta kommer ni få ta del av i v. 45 eller 46.

Vi finslipar skrivprojektet Ön (en del kan behöva arbeta lite hemma för att komma ikapp) och ger kamratrespons på alla fyra kapitlen. I kommande vecka ska alla elever göra diagnoser i svenska (rättskrivning, ordförståelse och läsförståelse). Observera att detta inte är något eleverna kan eller ska träna inför.

7A: Vi ska påbörja ett nytt arbetsområde i kommande vecka. Jag vill även påminna / informera om att eleverna har läxa varannan vecka. De hittar denna i Classroom. Förra veckans läxa var dåligt påläst av många, men jag hoppas på ett bättre resultat nästa gång.

7B,C,D: Nu är vi klart med Amerikanska val och kommer vi till den andra enhet. Vi börjar med “Choices” som innehåller recensioner, regelbundna och oregelbundna substantiver, reklamer och en typ av dagböcker.

MATEMATIK:

Vi har nu börjat ett nytt område inom matematiken-algebra och ekvationer. För de  elever som ej klarade provet som handlade om taluppfattning samt de fyra räknesätten så är det önskvärt att de gör omprov kommande vecka. Dagarna som finns att välja på är onsdag,torsdag och fredag.

FYSIK: 7a och 7c har fysikprov i slutet av vecka 43  (torsdag och fredag). Jag har lagt ut repetitionsuppgifter i classroom. Deras anteckningar är bra och viktiga. Jag kommer testa av följande begrepp: Materia, densitet, krafter, rörelse, hävstångsprincipen och lyftkraft. Studi.se och Gleerups har bra filmer och texter.

TEKNIK: Vi arbetar vidare med kastmaskinerna.

MODERNA SPRÅK:

Franska: Vi har börjat med ett kapitel om djur.

Spanska: Grupp1 lärare Sonny: Vi fortsätter att öva inför provet torsdag 22/10.

Grupp 2 lärare Alfredo: Vi fortsätter med mat och att lära oss att beställa mat på spanska. Vi kommer att använda vanliga fraser som man brukar säga på restaurangen.

IDROTT:  Vi avslutar sista veckan innan lovet utomhus och arbetet med orienteringen. Det gäller i slutet på veckan att nå målen för åk 7 som eleverna fått ta del av i en matris.