Igår torsdag hade vi en fantastiskt trevlig dag ute i naturen på Sörmlandsleden med våra elever och vilken tur vi hade med vädret. Det var mysigt, lite jobbigt att gå så långt men alla var glada och positiva. Stämningen var på topp i bussen även på eftermiddagen efter den 13 km långa vandringen.

Nu väntar två veckor utan några planerade avbrott innan höstlovet.

För de elever som tyvärr inte kunde delta vid fredagens matematikprov finns ett nytt tillfälle vilket blir onsdagen den 14/10 kl. 14.10

I nästa vecka kommer vi in i slutfasen av Ön. Det kan hända att en del elever behöver komma ifatt hemma med del 1-3. Instruktioner finns i classroom.

Vi har jobbat med läsförståelse och hur man läser menyn på en restaurang. Vi har också arbetat med regelbundna verb. I nästa vecka ska vi prata om det amerikanska valet.

MATEMATIK:

Vi kommer att starta upp ett nytt arbetsområde som handlar om algebra och det hittar ni i kapitel 2 i Gleerups.

KEMI och BIOLOGI:

Prov väntar för grupp 76 på onsdag, grupp 72 på torsdag samt grupp 73 på fredag. Det behandlar kemins grunder och följande artiklar är aktuella i Gleerups: a393, a331, a497, a122, a308, a659, a 677 (övning) samt a943 (två sidor sammanfattning). Dessutom filmer a 5376, a3064 och a3526 och elevernas egna anteckningar från lektionerna i de lila skrivböckerna.

7B och 7D fortsätter med fotosyntes samt ekologins grunder.

/Barbro

FYSIK: Det närmar sig prov i fysik för 7a och 7c. Torsdag respektive fredag v. 43. I nästa vecka ska gå igenom det sista och sedan repetera inför provet. Materia, densitet, hastighet, krafter och hävstångsprincipen är lite av det vi arbetat med hittills. Övningar och planering finns i classroom./Christian

TEKNIK: Bygget med kastmaskinerna fortsätter enligt plan.

SO: I nästa vecka fortsätter vi med Europas geografi och sedan väntar ett prov på tis v. 43.

SPANSKA:

Grupp 1, lärare Sonny: Vi fortsätter att öva inför provet. Grupp 2: V.

Grupp 2, lärare Alfredo:  i tog provet om husdelar och möbler på spanska. Nu börjar vi med mat och drycker på spanska. Vi ska prata om mat och drycker på spanskan.

IDROTT:

Vi avslutar uteperioden vecka 42+43 med kartkunskap, utomhus. Vi tränar på att orientera i skolans närområde. Tänk på kläder efter väder!! /Catharina